laptop - notebook - netbook - tablet - google weblap top10 - táblagép - táskagép - mobil számítógép

Lap top weblap

Bemutatták a Microsoft legújabb laptopját

2017. május 07. - laptopszerviz

laptop eger microsoftNotebook, Windows és az egér is megújult

A Microsoft cég három új terméket mutatott be. A Windows 10 S kifejezetten tanulók, diákok számára készített verzióját, a legújabb, topkategóriás laptopot a Windows Laptop-ot és a Surface Arc Mouse egeret.

A Windows Surface laptop 9,9-14,47 milliméteres vastagságával és 1,25 kilogramm súlyával valóban figyelemreméltó kütyü. A laptop / tablet PixelSense kijelzőt kapott, melyet Gorilla Glass 3-as védelemmel láttak el, mindez 13.5 hüvelykes képátlóban, amihez 2256*1504-es felbontás és 3:2-es képarány társul a laptop kijelzőjén.

A laptop szíve egy Intel i5-ös processzor lett, melyhez GPU HD Graphics 620-as videokártya társul, de a konfiguráció elérhető Core i7-es processzorral és GPU Iris Plus Graphics 640 videokártyával is. A memória a mára nélkülözhetetlenné vált mennyiségben, 16 GB-al érkezik, merevlemezként egy 512 GB-os SSD került a gépbe.

A Microsoft termékleírása szerint a gép 14,5 órán keresztül képes akkumulátorról működni, autonóm üzemmódban.

A laptop kiegészítői közzé kerültek még: USB 3.0 port, Mini DisplayPort és microSD kártya olvasó.

A Microsoft legújabb laptopját 2017 júniusától vehetjük meg nagyjából ezer dolláros áron.

Surface Arc Mouse

A Microsoft egy vadonatúj vezeték nélküli egeret is bemutatott, mely Bluetooth 4.0-ás kapcsolat segítségével kommunikál a laptoppal. A legérdekesebb tulajdonsága, hogy nincsennek rajta fizikai gombok, és bármilyen formát felvehet a számítógépes egér.

A kütyü egy nagyméretű érintőpanellel rendelkezik, mely a fizikai gombok funkcióját vette át. A vezeték nélküli egér 9 hónapig képes egyetlen elem segítségével működni.

Tovább

Laptop billentyűzet csere vagy javítás

laptop billentyuzet csereA notebook billentyűjét is cseréljük

A laptop billentyűzetének javítására, cseréjére több okból is szükség lehet. A laptop billentyűje véletlenül letörik, akkor egyetlen billentyűt is cserélhetsz, de ha beöntöd valamilyen folyadékkal, akkor az egész alkatrészt cserélni kell, általában a javítás nem működik.

A laptophardware szervizben Budapesten a legtöbb népszerű laptop típushoz találsz cserealkatrészt, billentyűzetet. A cserére és az alkatrészre is garanciát adnak a szakszerűen elvégzett munka után.

Laptop billentyűzet tisztítása

Az első és legfontosabb lépés a laptop egészségének megőrzésében, hogy rendszeresen tisztítsuk ki a laptop hűtőrendszerét és billentyűzetét. A csere és a tisztítás is gyakran csak a billentyűzet eltávolításával lehetséges.

Néhány laptop típus esetén a billentyűzet könnyedén eltávolítható, míg más modellek esetében szét kell szerelni a teljes műanyag burkolatot.

A budapesti laptophardware szerviz szolgáltatásai között megtalálod a laptop billentyűzet tisztítását karbantartását és a hűtőrendszer tisztítását is.

Egyszerű megoldás, ha elromlik a laptop billentyűzete

Ha valamilyen okból meghibásodik a laptop billentyűzete, akkor ideiglenesen külső klaviatúrával helyettesíthetjük. A külső klaviatúra lehet USB csatlakozóval és drótnélküli megoldást is találunk a piacon. A külső billentyűzet csatlakoztatása után a laptop elveszíti mobilitását, de ideiglenes megoldásként alkalmazható.

A laptop billentyűzetének javítása vagy cseréje azonban elkerülhetetlen, hiszen a táskába nehezen fér a laptop mellé egy komplett billentyűzet.

A laptop billentyűzet billentyűinek kopása esetén a laptophardware szervizben vásárolhatsz billentyűzet matricákat is, melyeket akkor is ajánlunk, ha valamilyen idegen nyelven kell gyakran és sokat gépelni, például a cirill betűkre van szükséged.

Tovább

A helyes laptop használatról

laptop kave telikertDolgozz laptopon a télikertben is

A laptop használat szabályainak betartásával lényeges mértékben megnövelhetjük a laptop hardvereinek élettartamát. A megbízható áramköri elemek túlhevülése okozhat problémát, mely legelőször a laptop akkumulátoránál jelentkezhet, súlyosabb esetben a műanyag ház is megolvadhat.

Gondoskodjunk a biztonságos munkahelyről

Már az unalomig ismerjük azt a szabályt, hogy a laptopot csak síkfelületen szabad használni, ügyelve arra, hogy szabad utat engedjünk a természetes légáramnak. Az enyhe túlmelegedés csak kellemetlenséget, lassulást okoz, a komolyabb igénybevételnél már károsodhat is a számítógép, akkor pedig irány a szerviz.

A télikertben kialakított sarok esetében több tényezőt is figyelembe kell venni a laptop használat megkezdése előtt:

 • Ne legyen túl meleg és túl hideg.
 • Megfelelő mértékű páratartalom.
 • Közvetlen napsütés.
 • A por mértéke és mennyisége.

Hőmérséklet a télikertben

A laptop biztonságos használatához alapvetően érvényes az, hogy ami az embernek kellemes, az a laptopnak is megfelel. A mobil számítógépek működésükkor nagy mennyiségű hőt termelnek, ezért a hűtőrendszerük optimális működéséhez az kell, hogy a működési környezet - esetünkben a télikert - hőmérséklete is megfelelő legyen. Verőfényes napsütésben csak akkor használjuk a beépített teraszon a laptopot, ha gondoskodunk a megfelelő árnyékolásról, esetleg légkondicionálásról.

A páratartalom veszélyei

A növények és emberek számára a magasabb páratartalom egészségesebb, a „lélegző” növények gondoskodnak erről. Sajnos a laptop számára nem nem egészséges a nedves levegő. Az elektronikai eszközökben lecsapódó nedvesség rövidzárlatot okozhat, a porral keveredve lerakódik a hűtőbordákra és csökkenti a laptop hűtőrendszerének kapacitását. Ha a télikertben rendezzük be dolgozószobánkat, gondoskodjunk a megfelelő páratartalomról.

A napsütés és a por az elektronikai eszközök két nagy ellensége. A kijelzőről visszaverődő erős fény zavarja a munkát, az UV-sugárzás a laptop műanyag házát gyengíti. A nagy mennyiségű por a hűtőrendszert teszi próbára.

A télikertben és a beépített teraszon is használhatjuk a laptopot, de gondoskodjunk a tiszta környezetről és a megfelelő hőmérséklet – páratartalom meglétéről.

Tovább

Így javítják a laptopot

szerviz laptop javitasEgy profi laptop szerviz Budapesten

Laptop szervizbe kell vinni a mobil, hordozható számítógépet, ha nem működik megfelelően, folyamatosan kikapcsol vagy lagol. A budapesti laptop szerviz szolgáltatásai között minden olyat megtalálsz, ami a laptopod rendbetételéhez, optimalizált működéséhez szükséges.

A laptophardware budapesti szerviz jelenleg a következő laptopok javításával foglalkozik: HP, Apple, Asus, Sony, Acer, Samsung, Lenovo, Toshiba, Fujitsu-Siemens és még nagyon sok más.

A legtöbb esetben a szervizben azonnal elvégzik a diagnosztikát és a szükséges alkatrészek cseréjét. Megvárhatod, míg újra üzemkész lesz a laptop és garanciát is kapsz rá. Szükség esetén ingyenes házhoz szállítást is vállal a cég.

Ha lassú a laptopod, de nem meghibásodás az oka, hanem egész egyszerűen elavult már a vas, a laptop szerviz fejlesztést, modernizációt is vállal. Szakemberek választják ki a megfelelő típusú és minőségű alkatrészeket, neked semmi dolgod ezzel.

Néhány, a laptop szerviz szolgáltatásai közül:

 • Laptop diagnosztika, hibakeresés
 • Videokártya javítás
 • Videokártya csere
 • Laptop kijelző csere
 • Laptop billentyűzet csere
 • Alaplap javítása
 • Adatmentés, visszaállítás.

A laptop szerviz szolgáltatásai között karbantartás és modernizáció is van:

 • A laptop hűtőrendszerének tisztítása
 • Hőpaszta cseréje
 • Merevlemez meghajtó cseréje
 • Memória bővítés
 • Akkumulátor javítás és csere
 • Processzor cseréje.

A részletekért és a pontos árakért látogasson el a laptophardware budapesti szervizbe, ahol mindig szeretettel várják a kiváló szakemberek, akik gyorsan, precízen dolgoznak, garanciával.

Tovább

Laptop három kijelzővel

3 kijelzo laptopSzórakozás és munka a számítógépen

A maximális képernyőméret mellett tökéletes mobilitás a laptop tulajdonosok egyik legnagyobb álma. A kijelző mérete értelemszerűen a laptop mérete is egyben, tehát a hordozhatóság és mobilitás egyik mérőszáma.

Korábban többféle módszert is kitaláltak már a játékra szánt laptopok kijelzőjének növelésére, kevés sikerrel. Most azonban az amerikai Razor cég egy 3 kijelzős játékcélra szánt laptopot dobott piacra. Az új gép bemutatására a 2017-es CES-en került sor, ahol az érdeklődők megcsodálhatták a Project Valerie névre keresztel 17,3 hüvelyked alap kijelzővel szerelt laptopot.

Az Project Valerie laptopot a Blade Pro laptop modell alapján dolgozták ki a tervezők. A központi kijelzőből két extra kijelző „hajtható ki”, melynek köszönhetően összesen 11520x2160 pixelterületet kaphatunk. Természetesen a szkeptikusok azt hangoztatják, hogy több kijelző, több hibalehetőség, tehát gyakrabban kell majd a laptopot szervizbe vinni.

laptop projvalerie szervizA három kijelzőnek köszönhetően a laptop súlya eléri az 5,5 kg-ot, mely hordozhatóság szempontjából nem túl előnyös, viszont a gép vastagsága összehajtott állapotban mindössze 3,8 centiméter.

A 4k kijelzővel szerelt laptop Nvidia GeForce GTX 1080-as videokártyát és Intel Core i7-es processzort kapott, ezzel tökéletesen megfelel az erőforrás-igényes játékok futtatására is. A cég a laptopot egyértelműen Gamerek számára pozícionálja a piacon.

Érdekesség az új laptoppal kapcsolatban, hogy a bemutató során a CES-ről két gépnek lába kélt. A hírek szerint a tolvajok egy kínai webshopban, darabonként 22000 dollárért hirdették meg a két laptop prototípust.

A laptop három kijelzővel már nem álom, de azért ne várjuk, hogy azonnal elterjedjen a meglehetősen drága mobil számítógép. Egyelőre érdemes tovább ismerkedni az alábbi témákkal: hiba, hordozhatóság, kijelző felbontás, laptop kijelző, laptop méret, laptop szerviz.

Milyen kijelzővel vásároljak laptopot?

laptop-tipus-kijelzo.jpgLaptop kijelző mérete és típusa

A laptop vásárlás egy felelősségteljes folyamat, amihez fel kell készülni, át kell olvasni a témában található cikkeket és blogposztokat. A laptop kijelző mérete és típusa komoly választás elé állítja a vásárlókat, hiszen nem csak a gép árát befolyásolja, hanem a használat kényelmét is meghatározza.

Ha irodai munkára vagy játékhoz szeretnénk laptopot választani, akkor a 15,5 vagy 17 hüvelykes képátlóval rendelkező modellek tökéletesen megfelelnek erre a célra. Az ekkora laptopok általában nem sokban különböznek az asztali gépek hardver összeállításától. Ha gyakori utazás során kell használni a laptopot, akkor elsősorban a mobilitás a fontos, ezért a 10 – 12 hüvelykes gépek felelnek meg számodra.

A laptop kijelző, képernyő felbontása szintén hatással van a használhatóságra és az árra. A hagyományos, ill. régebbi típusú laptopok kijelzői a következő felbontásban, méretben, tehát típusban voltak elérhetők:

 • SVGA - 800х600;
 • XGA - 1024х768;
 • SXGA - 1280х1024;
 • SXGA+ - 1400х1050;
 • UXGA - 1600х1200.

A széles kijelzővel rendelkező laptop típusa a következő méretű képernyővel vásárolható meg:

 • HD 1280x720
 • WXGA - 1366x768
 • WXGA+ - 1440x900
 • FHD - 1920x1080
 • WUXGA - 1920x1200
 • WSXGA/WSXGA+ - 1680х1050
 • QHD - 2560x1440
 • WQXGA - 2560x1600
 • QSXGA - 2560x2048
 • WQXGA+ 3200x1800
 • WQSXGA - 3200x2048
 • QUXGA - 3200x2400
 • UHD 4K - 3840x2160
 • WQUXGA - 3840x2400

Szövegszerkesztéshez és irodai munkára tökéletesen megfelel egy XGA felbontású kijelzővel gyártott laptop, de tervezőknek és fényképszerkesztéssel foglalkozó szakembereknek WUXGA felbontású gépet ajánlatos vásárolni.

Ha élethű színeket szeretnél látni a laptop kijelzőjén, mindenképpen IPS panellel szerelt és gyártott modellt vásárolj.

Tovább

Internetes beállítások a laptopon

laptop wifi internetMiért nincs WiFi-m?

Ha a laptopon nem jelenik meg a kedvenc weblapunk, akkor nem mindig a videokártya a hibás, és nem is kell azonnal a szervizbe rohanni. Könnyű helyzetben vannak azok, akiknek a laptopja Budapesten romlik el, hiszen itt könnyen találnak gyors szervizt. Ha nem működik a laptop internet hozzáférése, akkor érdemes először kipróbálni néhány egyszerű dolgot, hátha csak a Windows operációs rendszer beállításaival van probléma. A videokártya driverének újratelepítése csak akkor oldja meg a hibákat, ha a megjelenítéssel van probléma, ha a weboldal látványával van gond. Ha az itt leírt tippek nem segítenek és a laptop nem kapcsolódik az otthoni médiaszerver videokártyához, vidd szervizbe a gépedet.

Hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása

Ha nem működik az internet kapcsolat, megpróbálhatjuk a hálózati adapter, a hálózati kártya vagy a WiFi kártya beállításait alaphelyzetbe állítani. Windows 10-es rendszernél a legegyszerűbb ezt parancssorból megtenni. A Windows parancssort a Windows embléma gomb + X billentyűkombináció segítségével hívhatjuk elő vagy természetesen megkereshetjük a Start menüben is. Ezután begépeljük a következő parancsokat sorrendben:

 1. netsh int ip reset
 2. ipconfig /release
 3. ioconfig /renew

Ezek az utasítások alaphelyzetbe állítják és újrakérik az IP beállításokat. Ha nem tapasztalunk változást, indítsuk újra a laptopot és nézzük meg, hogy megoldódott-e a hiba.

A laptop videokártyájának drájverjét, illesztő programját csak akkor tudjuk újra telepíteni, ha már van működő internet kapcsolat.

Ha továbbra is azt tapasztaljuk, hogy nem működik a hálózati kapcsolat és nincs internet hozzáférés, a Windows eszközkezelőjében kattintsunk a WiFi adapter ikonjára a jobb gombbal, majd válasszuk ki az eszköz eltávolítása parancsot. Miután a rendszer eltávolítja a hardware illesztő programját, néhány pillanat múlva automatikusan újratelepíti és újrakonfigurálja azt. Ez általában megoldja a problémát.

Ha nem akarunk sokáig vacakolni a laptop beállításaival és javításával, bevihetjük a laptop szervizbe Budapesten a gépet, ahol a szakemberek az egyszerűbb beállításokkal kapcsolatos problémákat rövid időn belül megoldják.

Tovább

Tanácsok a laptop helyes használatához

laptop helyes hasznalataÍgy csak karbantartásra kell elvinni a szervizbe

A laptop vásárlás egy örömteli pillanat, melyet szeretnénk örökre megőrizni. A helyes laptop használattal elkerülhetjük, hogy gyakran kelljen szervizben javíttatni a gépet. Kis odafigyeléssel és gondos használat mellett a laptop akkumulátora is hosszú élettartamra számíthat. A laptop használatának néhány alapvető szabályát kell betartanunk.

Hőmérséklet és páratartalom

A laptop vásárlás után, vagy a szervizből hazaérve téli időszakban ne kapcsoljuk be azonnal a laptopot, várd meg amíg az alkatrészek felmelegednek és a páralecsapódás felszárad. Nyáron ilyen pihentetésre nincs szükség, azonban tartsd észben, hogy a nagyon meleg levegő és a túlzott napsütés káros lehet a laptop alkarészeire, különösen az akkumulátort viseli meg a hőség. A laptop hosszú élettartamának titka a szobahőmérsékleten való használat, legalábbis törekedj erre.

A laptop tisztítása

A laptop élettartamát növelheti a megfelelő és rendszeres tisztítás. A hűtőrendszer tisztítását megfelelő időközönként el kell végezni, hogy ne forrósodjon túl a rendszer. A kijelző tisztítását csak speciális tisztító folyadékkal és megfelelő, puha ronggyal végezzük. Ne felejtsd el, hogy a túl sok tisztító folyadék befolyhat a laptop billentyűi közzé és annak meghibásodásához vezethet. A laptop szervizben tisztítószert és tisztítóeszközöket is vásárolhatsz, vagy tanácsot kérhetsz a megfelelő eszközök kiválasztásához.

Laptop táska

A megfelelő laptop táska és védőhuzat, védőfólia használata jelentősen csökkenti az eszköz sérülésének lehetőségét, emellett megóvja a bepiszkolódástól, a káros porszemektől.

Laptop hűtése asztali használat esetén

Ha úgy döntesz, hogy laptopodat hosszabb ideig asztali gépként használod, gondoskodj a gép megfelelő hűtéséről, ehhez ventilátorral ellátott laptop alátét használata célszerű.

Tovább

Laptop alaplap javítás – alaplap szerviz

laptop alaplap javitasLaptop alkatrész javítása vagy cseréje

A laptop egy kényelmes, hordozható kompakt személyi számítógép. Mobilitásának és kompaktságának ára a bonyolultság, a hardvereszközök kis területre tömörítése. A meghibásodások javítása emiatt a bonyolultság miatt gyakran lehetetlen, ezért szükséges a laptop alaplap cseréje.

A személyi számítógépek házában az alaplap nagy helyet foglalhat el, bizonyos rendszeregységek és alkatrészek csatlakoznak az alaplaphoz, de nem részük annak. A személyi számítógépek dobozában nagy teljesítményű hűtőrendszer is elfér, a ház konstrukciója eleve elősegíti a légáramlást, a szellőzést.

Az asztali gépek videokártyája gyakran különálló hardvereszközként működik, az alaplap megfelelő PCI-E csatlakozójába helyezve. Az ilyen kártyák saját tápellátással és hűtőrendszerrel rendelkeznek. A legtöbb laptop alaplap integrálva tartalmazza a videokártyát, ami így sokkal kevesebb helyet foglal el, viszont a hő leadás és a tápellátás az alaplap áramkörein, alkatrészein keresztül történik, ezért a videokártya működése, esetleges melegedése befolyásolja alaptop működését is.

A laptop alaplapja lényegében maga a laptop, ezért javításánál nagyon figyelmesen és szakszerűen kell eljárni. Már a laptop szétszedésénél vigyázni kell az alaplap részegységeinek épségére.

A laptop alaplapjának meghibásodása esetén nem éri meg otthon javítgatni, mindenképpen forduljunk szervizhez, szakember segítségét kérve. Az új laptop alaplap vásárlásakor a csere gyakran benne van az árba. Az alaplap javítása gyakran értelmetlen, hiszen az integrált áramkörök sűrűsége miatt a szerviz ára gyakran meghaladná az új alaplap árát.

A laptop alaplap hibái:

 • A laptop nem kapcsol be, nem töltődik az akkumulátor, nem reagál a bekapcsoló gombra.
 • A laptop bekapcsol, az akkumulátor töltődik, de nem jelenik meg kép a kijelzőn.
 • A laptop folyamatosan újraindul.
 • Kék képernyő jelenik meg, a gép működése instabil, időről időre kikapcsol.
 • A laptop betölti az operációs rendszert, de nem működnek a USB portok, nem érzékeli a billentyűzetet.

A laptophardware szervizben APPLE, ACER, ASUS, COMPAQ, DELL, EMACHINES, HEWLET PACKCARD, ROVERBOOK, FUJITSU, MSI, IBM, LENOVO, LG, SAMSUNG, SONY, TOSHIBA és más márkájú laptop alaplapokat cserélik ki vagy javítják meg.

Tovább

Tudnivalók a laptop akkumulátorról

laptop akkumulator csereSzervizben szakember végzi az akkumulátor cserét

A laptop legnagyobb előnye hordozhatóságában, mobilitásában rejlik. E mobilitás biztosítást végzi a laptop akkumulátor, mely a laptop töltő lekapcsolása után az áramot adja gépünknek. Sajnos a laptop akkumulátorok nem hosszú életűek, és különösen az intenzív használat hatására cserére szorulhatnak. A legegyszerűbb megoldás, ha a laptop szervizben szakember segítségét kérjük, aki kiválasztja a megfelelő típusú telepet és a garancia kiírása után a helyére is szereli azt. A legtöbb laptop akkumulátor ki- és beszerelése egyetlen mozdulat, azonban bizonyos modelleknél csavarozni is kell.

Néhány alapvető ismeret a laptop akkumulátorról

Az akkumulátor feszültsége. A legtöbb modern laptopban lítium-ion (li-ion) akkumulátor van, mely feszültsége 3 és 4.2 Volt között változik, töltöttségtől függően. Az akkumulátoron a teljesen feltöltött és a lemerült akkumulátor cella feszültségének átlagát tüntetik fel, ez általában 3.6-3.7 V. Egyetlen akkumulátor cella feszültsége tehát 3.6 Volt, a teljes telep feszültsége pedig a sorosan összekötött akkumulátorcellák feszültségének összege adja.

A laptop akkumulátort két-, három-, négy- vagy öt akkumulátorcella alkotja.

A laptop akkumulátor kapacitása

A kapacitás az egyik legfontosabb paramétere a laptopba szerelendő akkumulátornak, hisz ettől függ, hogy mennyi ideig tudod külső áramellátás nélkül használni a gépedet. A laptop kapacitás az a mérőszám, mely azt mutatja, hogy a laptop töltőről lekapcsolt gép mennyi ideig fog működni, a maximálisan feltöltött akkumulátor mennyi idő alatt éri el a töltöttségi szint legalsó fokát. Ha a laptopunk típusa megengedi, érdemes a legnagyobb kapacitású akkumulátort vásárolni hozzá. A laptop szervizben a szakember adhat tájékoztatást a laptop akkumulátorok típusairól és kapacitásáról.

A laptop akkumulátor kapacitása amper órában vagy milliamper órában van feltüntetve: Ah, mAh vagy Ahr, mAhr. Néhány esetben előfordulhat, hogy a laptop akkumulátor teljesítményét tünteti fel a gyártó, ez Wh vagy Whr jelölésű lehet.

Hogyan számítsuk ki a laptop akkumulátor teljesítményét?

A laptop akkumulátor teljesítményének kiszámításához elegendő a nominális feszültséget (V) megszorozni a névleges kapacitással (mAh). Ebből adódik, hogy amennyiben az akkumulátoron csak a teljesítménye van feltüntetve, akkor a teljesítmény névleges értékét (Wh) elosztjuk a feszültséggel (V) és megkapjuk a laptop akkumulátor névleges kapacitását.

Tovább