top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

A helyes laptophasználatról

2023. január 28. - laptopszerviz

Dolgozz laptopon a télikertben is

laptop kave telikert

Lényegesen megnövelheted a hardverek élettartamát laptop használat szabályainak betartásával. Forró terasz, páradús télikert Budapest belvárosában nem feltétlenül megfelelő home office munkaállomás.

A megbízható áramköri elemek túlhevülése okozhat problémát, mely legelőször a laptop akkumulátoránál jelentkezhet, súlyosabb esetben a műanyag ház is megolvadhat.

Gondoskodjunk a biztonságos munkahelyről

Már az unalomig ismerjük azt a szabályt, hogy a laptopot csak síkfelületen szabad használni, ügyelve arra, hogy szabad utat engedjünk a természetes légáramnak. Az enyhe túlmelegedés csak kellemetlenséget, lassulást okoz, a komolyabb igénybevételnél már károsodhat is a számítógép, akkor pedig irány a szerviz.

A télikertben kialakított home office-sarok esetében több tényezőt is figyelembe kell venni a notebook-használat megkezdése előtt:

  • Ne legyen túl meleg és túl hideg (nyári, téli terasz).
  • Megfelelő mértékű páratartalom (üvegház).
  • Közvetlen napsütés (szabad ég alatt).
  • A por mértéke és mennyisége.

Hőmérséklet a télikertben

A mobil számítógép biztonságos használatához alapvetően érvényes az, hogy ami az embernek kellemes, az a laptopnak is megfelel. A mobil számítógépek működésükkor nagy mennyiségű hőt termelnek, ezért a hűtőrendszerük optimális működéséhez az kell, hogy a működési környezet - esetünkben a télikert - hőmérséklete is megfelelő legyen. Verőfényes napsütésben csak akkor használjuk a beépített teraszon a laptopot, ha gondoskodunk a megfelelő árnyékolásról, esetleg légkondicionálásról (mobil hűtő telepítése)

A páratartalom veszélyei

A növények és emberek számára a magasabb páratartalom egészségesebb, a „lélegző” növények gondoskodnak erről. Sajnos a laptop számára nem nem egészséges a nedves levegő. Az elektronikai eszközökben lecsapódó nedvesség rövidzárlatot okozhat, a porral keveredve lerakódik a hűtőbordákra és csökkenti a laptop hűtőrendszerének kapacitását. Ha egy fűtött, meleg télikertben rendezzük be dolgozószobánkat, gondoskodjunk a megfelelő páratartalomról.

A napsütés és a por az elektronikai eszközök két nagy ellensége. A kijelzőről visszaverődő erős fény zavarja a munkát, az UV-sugárzás a laptop műanyag házát gyengíti (a rotációs öntéssel gyártott műanyagok UV-ellenállóak). A nagy mennyiségű por a hűtőrendszert teszi próbára.

A télikertben és a beépített teraszon is használhatjuk a laptopot, de gondoskodjunk a tiszta környezetről és a megfelelő hőmérséklet – páratartalom meglétéről.

A helyes laptop használatról mindenki számára érthető formában gépelve a télikertből írva. További nagyon izgalmas és érdekes olvasnivaló témák: laptop használat, laptop szerviz budapest, tanácsok, télikert gyártás és terasz építés.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr5112398851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása