top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

Mit tegyek, ha nem töltődik a laptop akkumulátora?

2018. június 20. - laptopszerviz

Tanácsok és tippek notebook használóknak

laptop akkumulator tolto csereA mobil számítógép hordozhatóságának egyik alapfeltétele, a megfelelően működő laptop akkumulátor. Ez a hardver látja el energiával a notebookot, amikor olyan helyen próbálják munkára fogni, ahol nincs vezetékes áramforrás. Az akkumulátor a laptop töltő segítségével tölthető fel újra.

Nem ritka eset, hogy a laptop akkumulátora nem töltődik. Ilyenkor a legtöbb tulajdonos a cserében látja a megoldást, ami természetesen gyakran helytálló is. Elsősorban azt kell tudni, hogy a budapesti laptopszervizben gyorsan és szakszerűen megállapíthatják, hogy a gép mely alkatrésze szorul javításra vagy cserére és azt a lehető legrövidebb időn belül elvégzik.

Ha szeretnénk önállóan megjavítani a kütyüt, tudnunk kell, hogy a laptop akkumulátor töltésének leállását több hiba is eredményezheti, melyet érdemes felderíteni, mielőtt a költséges akkumulátor vásárlás mellett döntenénk.

Váratlanul fellépő meghibásodás esetén

Előfordulhat olyan meghibásodás, hogy bár a laptop működik akkumulátorról, azonban a töltő csatlakoztatásakor semmilyen információ nem jelenik meg, az óra mellett található akkumulátor ikonra kattintva nem látható a telep állapota és töltöttsége.laptop szerviz javitasa

BIOS reset

Megoldás lehet ilyen esetekben a laptop BIOS rendszerének alaphelyzetbe állítása, melyet néhány egyszerű lépésben elvégezhetsz.

  • Kapcsold le a laptop töltőjét, húzd ki a csatlakozóit.
  • Vedd ki a laptop akkumulátorát (olyan modellek esetén, ahol kivehető az akku).
  • Nyomd meg a laptop bekapcsológombját és tartsd lenyomva egy percig.
  • Kapcsold be a gépet akkumulátor nélkül, a laptop töltő csatlakoztatása után.
  • Lépj be a BIOS-ba.
  • Állítsd alaphelyzetbe a notebook BIOS-át, ezt a beállítások között találod, angolul Restore Defaults.
  • Kapcsold be a gépet, majd kapcsold ki.
  • A töltőcsatlakozót húzd ki a konnektorból, csatlakoztasd az akkumulátort, ezután a töltőt és kapcsold b a számítógépet.

Nem működik a laptoptöltő

A laptop töltőjének meghibásodása is eredményezheti azt, hogy nem töltődik az akkumulátor. Ilyenkor csak a töltőt kell kicserélni, az akkumulátor cseréjére általában nincs szükség. A töltő működéséről úgy győződhetsz meg, hogy eltávolítod a telepet, majd csak a töltő segítségével próbálod meg bekapcsolni a notebookot. A laptoptöltő javítását csak szakemberre érdemes bízni, mert komolyabb meghibásodáshoz is vezethet a szakszerűtlen javítás.

Az akkumulátor csere szükségességét a szervizben néhány perc alatt megállapíthatják a szakemberek.

Mit tegyek, ha a csatlakoztatott töltő ellenére nem töltődik a laptop akkumulátora? A következő témákat szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani: laptop akkumulátor diagnosztika, laptop töltő javítás, laptop szerviz Budapest, akkumulátor csere gyorsan, javítás ára: Akkumulátor, töltő és csatlakozók meghibásodása. Dell akku csere szervizben

.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr3714059846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.07.05. 00:29:23

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása