top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

Csoki torta kicsit másképp

2024. július 02. - laptopszerviz

csoki-torta-recept.jpgLegyen születésnap, vagy csak egy baráti összejövetel, egy gusztusos és finom torta mindig sikert arat és mindenki szereti.

A cukrászdákban ma már igencsak borsos árat kérnek egy tortáért és sokszor még az íze sem az igazi, érződik rajta a „mű” íz.

Épp ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy magunknak, a saját elképzeléseink szerint készítsük el a tortánkat.

A csokitortának rengeteg fajtája van, a habos csodáktól kezdve az egyszerűbb kivitelig. Most egy nagyon egyszerű, de mégis látványos fajtáját szeretném bemutatni. Hívhatjuk „fakanalas csokitortának is” mivel egy fakanál segítségével fogja a látványosságát megszerezni.

Így ez a recept azoknak is jó, akik állandó időhiányban szenvednek és amúgy sem szeretnek sokat bíbelődni egy étel elkészítésével.

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom lereszelt héja

A mázhoz:

  • 20 dkg teavaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 6 ek tej

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a megolvasztott margarint, a tojásokat, a tejet, a sütőport, a sót és a reszelt citromot.

Kb. 20perc alatt készre sütjük, 180 fokos sütőben.

TIPP

Ne felejtsük el, hogy a tortaformát előtte vajazzuk ki!

Amikor kivettük a sütőből, azonnal kezdjünk hozzá a fakanállal készülő lyukak kivájásának. Nagyon egyszerű: a fakanál nyelével minél több lyukat csináljuk, hogy a máznak majd legyen hova folynia.

Ezt követően elkészítjük a mázat. A hozzávalókat egy fazékban simára összedolgozzuk, majd elkezdjük melegíteni. Nagyon fontos, hogy ne várjuk meg, amíg felforr.

Ha kész akkor ráöntjük a tésztánkra, úgy, hogy minden lyukba bele tudjon folyni.

Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a csoki megtudjon dermedni.

A tetejét akár díszíthetjük is torta díszítővel, hogy a gyerekeknek legyen mit leszedegetni róla.

Szeletelés után nagyon látványos tortaszeleteket kapunk.

A tortaszeletek bőségesen tartalmaznak cukrot, így szénhidrátot, ezért sokat nem szabad belőle enni. Sokszor azonban épp a mértékletesség a legnehezebb. Ha Ön is állandóan szenved az éhségtől, akkor nagy segítségére lehetnek a fogyasztószerek. Adipex Retard, Genesis Sibutramine, Adipex-P, hogy néhányat említsünk a választékból. Mind abban segítenek, hogy ne érezze a folyton gyötrő éhséget és így kevesebb kalóriát vigyen be, megkímélve a szervezetét.  Javasolt, hogy mielőtt Sibutramine rendelés mellett dönt, tájékozódjon Sibutramine vélemények felől a hatás, használat információ miatt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr9318439179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása