top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

Tudnivalók a laptop akkumulátorról

2017. január 08. - laptopszerviz

laptop akkumulator csereSzervizben szakember végzi az akkumulátor cserét

A laptop legnagyobb előnye hordozhatóságában, mobilitásában rejlik. E mobilitás biztosítást végzi a laptop akkumulátor, mely a laptop töltő lekapcsolása után az áramot adja gépünknek. Sajnos a laptop akkumulátorok nem hosszú életűek, és különösen az intenzív használat hatására cserére szorulhatnak. A legegyszerűbb megoldás, ha a laptop szervizben szakember segítségét kérjük, aki kiválasztja a megfelelő típusú telepet és a garancia kiírása után a helyére is szereli azt. A legtöbb laptop akkumulátor ki- és beszerelése egyetlen mozdulat, azonban bizonyos modelleknél csavarozni is kell.

Néhány alapvető ismeret a laptop akkumulátorról

Az akkumulátor feszültsége. A legtöbb modern laptopban lítium-ion (li-ion) akkumulátor van, mely feszültsége 3 és 4.2 Volt között változik, töltöttségtől függően. Az akkumulátoron a teljesen feltöltött és a lemerült akkumulátor cella feszültségének átlagát tüntetik fel, ez általában 3.6-3.7 V. Egyetlen akkumulátor cella feszültsége tehát 3.6 Volt, a teljes telep feszültsége pedig a sorosan összekötött akkumulátorcellák feszültségének összege adja.

A laptop akkumulátort két-, három-, négy- vagy öt akkumulátorcella alkotja.

A laptop akkumulátor kapacitása

A kapacitás az egyik legfontosabb paramétere a laptopba szerelendő akkumulátornak, hisz ettől függ, hogy mennyi ideig tudod külső áramellátás nélkül használni a gépedet. A laptop kapacitás az a mérőszám, mely azt mutatja, hogy a laptop töltőről lekapcsolt gép mennyi ideig fog működni, a maximálisan feltöltött akkumulátor mennyi idő alatt éri el a töltöttségi szint legalsó fokát. Ha a laptopunk típusa megengedi, érdemes a legnagyobb kapacitású akkumulátort vásárolni hozzá. A laptop szervizben a szakember adhat tájékoztatást a laptop akkumulátorok típusairól és kapacitásáról.

A laptop akkumulátor kapacitása amper órában vagy milliamper órában van feltüntetve: Ah, mAh vagy Ahr, mAhr. Néhány esetben előfordulhat, hogy a laptop akkumulátor teljesítményét tünteti fel a gyártó, ez Wh vagy Whr jelölésű lehet.

Hogyan számítsuk ki a laptop akkumulátor teljesítményét?

A laptop akkumulátor teljesítményének kiszámításához elegendő a nominális feszültséget (V) megszorozni a névleges kapacitással (mAh). Ebből adódik, hogy amennyiben az akkumulátoron csak a teljesítménye van feltüntetve, akkor a teljesítmény névleges értékét (Wh) elosztjuk a feszültséggel (V) és megkapjuk a laptop akkumulátor névleges kapacitását.

Tudnivalók a laptop akkumulátorról és cseréjéről, vásárlásáról könnyen és gyorsan, garanciálisan Budapesten. További érdekes és izgalmas témaötletek mindenki számára: laptop akkumulátor, alkatrész csere, akkumulátor csere, akkumulátor kapacitás.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr7512109293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása