top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

Vásárolj használt cikket, laptopot

2023. május 19. - laptopszerviz

hasznalt-laptop-vasarlas.jpgHasznált műszaki cikket, felújított laptop-gépet szervizben vagy webáruházból vásároljunk

Hétköznapjainkra egyelőre jellemzőbb a vásárlási láz, semmint a takarékosság. Minden médiumból ömlenek a reklámok, fogyasztásra, szolgáltatások igénybevételére és buzgó vásárlásra ösztönöznek a felhívások, hirdetések, tv-reklámok. Új és új árucikkek kínálják magukat, a média pedig azt sugallja, hogy ezek megvásárlása elkerülhetetlen fontos. Már-már olyan érzése támad az embernek, hogy társadalmi megbecsülése attól függ, van-e új autója, megvette-e a legmenőbb IPhone-t, beszerzett-e csúcsmodell Apple laptopot, elegendő testápolót használ-e, és persze nem maradhat le az öltözködésben sem a legújabb divattól. Ez az életmód azonban egyfelől a lakosság egyre kisebb rétege számára elérhető, másfelől felgyorsítja a természetes erőforrások kimerítését. Hiszen fogy a nyersanyag, elfogy a föld ivóvízkészlete, az egyre fokozódó energiaigény kielégítése pedig növekvő károsanyag-kibocsájtással jár. 

Egyelőre elég kevesen preferálják a használt cikk vásárlást a legfrissebben gyártott termékek beszerzése helyett. Holott a használt árucikkek vásárlásánál több környezetvédelmi szempont is felmerülhet. Például egy-egy ilyen aktus:

  • Csökkentheti a hulladéktermelést és a nyersanyagok felhasználását, mivel meghosszabbítja a termékek élettartamát és csökkenti az új termékek iránti keresletet.
  • Elősegítheti a fenntartható divatot, amely része a környezeti és társadalmi fenntarthatóság felé vezető mozgalomnak, amelynek célja egy olyan rendszer létrehozása, amely határozatlan ideig támogatható a környezetre gyakorolt emberi tevékenységek által és a társadalmi felelősség szempontjából is.

Eközben persze a használt árucikkek vásárlása során fontos figyelni arra, hogy a termékek megfeleljenek a biztonsági és minőségi követelményeknek, valamint hogy ne legyenek veszélyes anyagokkal szennyezettek. Ezenkívül fontos ellenőrizni a termékek eredetét és származását, valamint az esetleges vámkezelési és forgalomba helyezési eljárásokat.

Ennél konkrétabban az is felmerülhet, fenntarthatósági és környezetvédelmi szempontból

miért hasznos, ha használt laptopot vásárolunk?

Felsoroljuk sz érveket:

  • Erőforrások megtakarítása: a használt laptopok vásárlása lehetővé teszi a már meglévő eszközök újrahasznosítását és további élettartamuk meghosszabbítását. Ez segít csökkenteni az új eszközök gyártásához szükséges nyersanyagok és energia felhasználását.
  • Szénlábnyom csökkentése: új számítógépek gyártása során nagy mennyiségű üvegházhatású gáz és szén-dioxid kibocsátás keletkezik. Döntésünkkel csökkenthetjük a szénlábnyomunkat, mivel nem járulunk hozzá a gyártás során keletkező kibocsátáshoz.
  • Elektronikai hulladék csökkentése. Az e-hulladék, köztük a régi vagy tönkrement számtech eszközök jelentős környezeti problémát okoznak. A használt mobil PC-k vásárlása révén csökkenthetjük az elektronikai hulladék mennyiségét, mivel azokat újrahasznosítjuk és elkerüljük, hogy kidobásra kerüljenek.
  • Pénz megtakarítása: kedvezőbb áron juthatunk hardvereszközökhöz. Ez lehetővé teszi a költséghatékonyabb vásárlást, miközben akár prémium minőségű notebook készülékhez juthatunk hozzá.
  • Tartalékba helyezés: lehetőséget kapunk arra, hogy tartalék gépet tartsunk otthon, munkahelyen vagy iskolában, anélkül, hogy új eszközt kellene vásárolnunk.

Eközben érdemes megjegyezni, hogy nemcsak a láthatóan amortizált, hanem a látszólag minőségi, újszerű használt laptopok vásárlásakor is érdemes alaposan ellenőrizni a terméket, és megbizonyosodni arról, hogy megfelelő állapotban van és valóban megfelel az elvárásainknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr4218127388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása