top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

Internetes beállítások a laptopon

2017. február 15. - laptopszerviz

laptop wifi internetMiért nincs WiFi-m?

Ha a laptopon nem jelenik meg a kedvenc weblapunk, akkor nem mindig a videokártya a hibás, és nem is kell azonnal a szervizbe rohanni. Könnyű helyzetben vannak azok, akiknek a laptopja Budapesten romlik el, hiszen itt könnyen találnak gyors szervizt. Ha nem működik a laptop internet hozzáférése, akkor érdemes először kipróbálni néhány egyszerű dolgot, hátha csak a Windows operációs rendszer beállításaival van probléma. A videokártya driverének újratelepítése csak akkor oldja meg a hibákat, ha a megjelenítéssel van probléma, ha a weboldal látványával van gond. Ha az itt leírt tippek nem segítenek és a laptop nem kapcsolódik az otthoni médiaszerver videokártyához, vidd szervizbe a gépedet.

Hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása

Ha nem működik az internet kapcsolat, megpróbálhatjuk a hálózati adapter, a hálózati kártya vagy a WiFi kártya beállításait alaphelyzetbe állítani. Windows 10-es rendszernél a legegyszerűbb ezt parancssorból megtenni. A Windows parancssort a Windows embléma gomb + X billentyűkombináció segítségével hívhatjuk elő vagy természetesen megkereshetjük a Start menüben is. Ezután begépeljük a következő parancsokat sorrendben:

  1. netsh int ip reset
  2. ipconfig /release
  3. ioconfig /renew

Ezek az utasítások alaphelyzetbe állítják és újrakérik az IP beállításokat. Ha nem tapasztalunk változást, indítsuk újra a laptopot és nézzük meg, hogy megoldódott-e a hiba.

A laptop videokártyájának drájverjét, illesztő programját csak akkor tudjuk újra telepíteni, ha már van működő internet kapcsolat.

Ha továbbra is azt tapasztaljuk, hogy nem működik a hálózati kapcsolat és nincs internet hozzáférés, a Windows eszközkezelőjében kattintsunk a WiFi adapter ikonjára a jobb gombbal, majd válasszuk ki az eszköz eltávolítása parancsot. Miután a rendszer eltávolítja a hardware illesztő programját, néhány pillanat múlva automatikusan újratelepíti és újrakonfigurálja azt. Ez általában megoldja a problémát.

Ha nem akarunk sokáig vacakolni a laptop beállításaival és javításával, bevihetjük a laptop szervizbe Budapesten a gépet, ahol a szakemberek az egyszerűbb beállításokkal kapcsolatos problémákat rövid időn belül megoldják.

Internetes beállítások a laptopon mindenki elvégezheti otthon gyorsan és egyszerűen. További nagyon érdekes témák további olvasáshoz: hiba, laptop használat, tanácsok, weblap, laptop videokártya, hálózati beállítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr1212264604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása