top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

A térbeli 3D kijelzőé a jövő?

2018. május 29. - laptopszerviz

A laptop kijelző hibák megelőzése - használt notebook budapest -

Te vásárolnál aeroszolos megjelenítőt?

displair laptop kijelzőA 3D kijelzők megjelenésekor hatalmas szenzációnak számítottak, azonban idővel megkopott a népszerűségük, nem is találkozunk manapság 3D kijelzős laptoppal sem. A térbeli 3D kijelző a Star Wars filmekből lehet ismerős, a technológia azonban már régen létezik, több-kevesebb sikerrel alkalmazzák is.

A térbeli megjelenítők egyik típusa az aeroszolos megjelenítő, angolul free-space display egy olyan eszköz, mely képes a megjelenítendő képet a térbe vetítve megjeleníteni, vagyis a levegőbe permetezett pára segítségével láthatóvá tenni azt. A legtöbb hardver több, forgótükrös lézer segítségével jeleníti meg a tárgy képét, a felhasználónak nincs szüksége 3D szemüvegre, a helyiség bármely pontjáról a tárgy megfelelő oldalát láthatja.

Sajnos az ilyen térbeli kijelzők komoly korlátokkal rendelkeznek. A permetfelhő irányítása és stabilan tartása bonyolult, jelenleg nem tökéletesen megoldott, a mozgó felületen pedig nem lehet megfelelő módon fókuszálni a képet. A pára vagy porszemek segítségével kialakított kép kontrasztja és fényessége is hagy kívánnivalót maga után, a megjelenített tárgyak félig vagy teljesen átlátszók.

kod kijelzoAz aeroszolos kijelző egyik használható típusa, amikor egy vékony párafalra vetítik a képet lézer projektorokkal, a megfelelő érzékelők segítségével pedig interaktívvá is tehető az eszköz. Az ultrahang segítségével létrehozott vízpárárát ventilátorok és fúvókák segítségével vékony ködfallá alakítják, és ezt használják vetítővászon helyett. Ennek a párafalnak a gyakorlatban inkább csak marketing értéke van, különlegessé tehető a reklám vagy az információszolgáltatás.

A Displair kijelző csak átverés?

A Displair egy rendkívül népszerű, a Displair cég által fejlesztett, szilárd felület nélküli interaktív kijelző, mely segítségével bármilyen képet megjeleníthetünk a levegőben, illetve a térben. A multitouch érzékelőknek köszönhetően az eszköz teljesen interaktív.

displair laptopAz angol kijelző és levegő szavak összetételére utaló nevet 2010-ben hallhattunk először, majd fokozatosan egyre népszerűbbé vált világszerte. A kijelző lényege, hogy a szerkezet kavitációs technológiával létrehozott vékony vízpárafüggönyt hoz létre, melyen bármilyen kép megjeleníthető. A technológia egyedisége abban rejlett, hogy a párafüggönybe helyezett tárgyak, az emberi kéz nem hagyott nyomot, a permet körülölelte, ezért az érintésérzékelők segítségével a kivetített tárgyak megfogása, forgatása és manipulálása is lehetővé vált.

A céget 2014-ben felszámolták, tehát a terv valószínűleg megvalósíthatatlan. Hasonló találmány a Heliodisplay, mely már a tizedik továbbfejlesztett változatban készült el, a megjelenítés minősége azonban csak arra alkalmas, hogy bűvészek használják show műsoraikhoz.

heliodisplay kijelzoÖsszességében elmondható, hogy a térbeli 3D kijelzőre áhítozók egyelőre kénytelenek várni a megfelelő hardver fejlesztésére.

Olvasásra ajánljuk még:

A térbeli, érintésérzékelővel ellátott 3D kijelzőé a jövő? Néhány olyan téma, melyet szintén érdemes lehet elolvasni: hardver javítás, notebook kijelző típus, http://weblaptop.net/laptop-kijelzo/, használt laptopok felújítása Budapesten

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr914008456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása