top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

Ne válasszunk magunknak laptopot?

2016. december 09. - laptopszerviz
laptop választás, vásárlási szempontok: kijelző méret, súly, kapacitás és élettartam. 1 inch = 2,54 cm, a nagyobb képátlós laptop és a hordozhatóság

Mottó: Négyökrös szekéren csillagot, cybersztrádán pedig latopot választani csakis Erzsikével kívánatos.

Milyen laptopot érdemes venni Karácsonyra?

Táskagépeknél az elvárt teljesítmény gyakorta a hordozhatóság rovására valósul meg, ilyenkor 3-4 kg tömegű mobil számítógépet cipelhetünk magunkkal. Hiába, a "vas" nehéz (kockafejűek vasnak nevezik a hardvert). Noha kétségtelen, hogy a processzorok és memóriaegységek teljesítménye a méretükhöz-súlyukhoz képest sokat javult az elmúlt években, de légsúlyú, ugyanakkor masszív teljesítményű táskagép egyelőre nem létezik. A kapacitásnak súlya van - még ha ilyen képletet nem is tanultunk számtech órán a suliban. Éppen ezért fontos feladat a megfelelő méretű laptop kiválasztása - igényeink és cipelhetnékünk függvényében.

A laptop mérete, súlya

A kiválasztás során a hordozhatóság szempontjából szokás a vékonyságot is figyelembe venni az alapparaméterek között. Ám egy notebook esetében ennek sem a teljesítménnyel, sem a súllyal nincs egyértelmű összefüggése, fontosabb, hogy hány kilogramm a gép tömege (tévesen: súlya) és hány centiméter a szélte-hossza. A redukált méretű és könnyű táskagépeket egyszerűbb szállítani és praktikusabb utazás vagy várakozás közben használni, ám a népszerű, 13,3, illetve 14 hüvelykes laptopok teljesítőképessége feltétlenül alul marad a legnagyobb választékban kapható 15,6 hüvelykes, és főleg a 17,3 inch kijelzőátlójú laptop mögött. Ez utóbbiak általában masszív mobil PC-k, mindent tudnak - leginkább a vállunkat húzni.

17_3-inch-laptopkijelzo.jpg

Ha a hordozás nem gond, érdemes ilyen notebookban gondolkodni, főleg, ha tudjuk, hogy a  vékony és könnyű laptopok praktikumát más téren kell megfizetni: a kompakt méretben is jó teljesítményt adó mobilgépek drágábbak arányos tudású méretesebb társaiknál; másrészt a kisebb térfogatú házban szerényebb hűtés, kevesebb a bővítési lehetőség és kisebb akkumulátor fér el, aminek megvannak a logikus és a felhasználó számára nem kedvező következményei.

A nagyobb laptop kijelző és a hordozhatóság

A lényeg tehát annyi, hogy ielőtt belevágunk az igényeinkhez szükséges hardveres erőforrások és az árak
mérlegelésébe és a döntés meghozatalába, előbb abban kell határoznunk, hogy hogy mekkora prioritást élvezzen az eszköz könnyű hordozhatósága, súlya, mérete. A laptopok kijelzője döntően a 10"-17" inch (vagy coll) képátló-tartományba esik (gyengébbek kedvéért 1 inch = 2,54 cm). A nagyobb laptopkijelzők optimálisabbak játékra, filmnézésére, videószerkesztésre - ennek, mint fentebb taglaltuk, ára van, minél nagyobb a képernyőnk, annál nagyobb a laptop mérete, illetve tömege és áramfelvétele (Tippek a laptop akkumulátor üzemidejének és élettartamának meghosszabbítására). A képlet egyszerű: a nagyobb képátlós laptop kijelző rontja a hordozhatóságot, míg egy kisméretű notebook szállítható akár hátizsákban.

Ötlet: ha barátodnak már van egy bazi nagy laptopja, ajándékozhatsz hozzá egy márkás válltáskát.

Ennél szakmaibb megfontolások, tanácsadás itt: Milyen laptopot vegyek a Budapest Szervizben?

Hány cm egy inch? 1 inch = 2,54 cm. Laptop-kijelző méret, laptop_méret, notebook vásárlás, táskagép választás, hordozhatóság, laptopok súly szerint

 

 

 

Mit várhatunk egy 10 éves laptoptól?

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr8712033887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása