top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

A jövő laptopjai: merész ötletek

Hogyan fognak kinézni a laptopok tíz év múlva?

2017. június 21. - laptopszerviz

Milyen lesz a jövő laptopja? Futurisztikus ötletek? Megvalósítható koncepciók? Tudhatjuk-e, hogyan fog kinézni egy notebook tíz év múlva? Milyen akkumulátor és laptop töltő kell hozzá? Megtartja főbb jellemzőit - vagy nem is hasonlít a mostaniakra?

d-roll-amazing-laptop.jpg

Az alábbiakban folytatjuk korábbi blogposztunkban - Milyen lesz a jövő laptopja? - megkezdett a jövő laptopjairól szóló írásunkat.

A Roll-Up laptop vagy Rolltop

rollup-rolltop-hordozhato-szamitogep.jpgA jövő notebookjainak ez a koncepciója összetekert állapotban leginkább a műszaki rajzok szállítására használt rajzhengerre emlékeztet. A rajzhengerhez hasonlóan vállpánttal van ellátva, ezért ugyanígy vállra akasztva hordozható. Kitekert állapotban egy nagyobb táblagép és egy kisebb laptop keveréke. Amennyiben laptopként használjuk, akkor a felső része kijelzőként szolgál, alsó része pedig érintőbillentyűzetként. A kijelző mérete a használattól függően 13-tól 17 hüvelykig változhat.

A laptop egy hengerről tekerhető le, hajlékonyságát a Microcapsule Electrophoretic technológiának köszönheti. Ha letekeréskor vízszintes felületre helyezzük, akkor egy széles táblagépet kapunk.

A henger, amelyről letekerjük a notebookot, tartalmazza az akkumulátort, a hálózati csatlakozót, az USB-portokat, sőt, még külső hangszóróként is szolgál. A vállszíj a hálózati csatlakozó kábele is egyben.

Kétféleképpen valósítható meg a koncepció: vagy kijelzőbe építhető hajlítható számítógép-alkatrészeket gyártanak, vagy a hengerbe helyezik el mindegyiket. Érdeklődve várjuk, hogy a kivitelező mérnökök melyik megoldás mellett döntenek.

hengeres-rolltop-komputer.jpgHasonló megoldással már korábban előállt az Icona nevű laptopjával az Acer, ezért elég nagy a valószínűsége annak, hogy a közeljövőben kezünkbe vehetjük a Rolltopot.

b-membrane.jpgB-Membrane laptop

Ezzel a fantasztikus elképzeléssel Won-Seok Lee koreai konstruktőr állt elő. A változtatható külsejű kúp alakú készülék felső részében egy projektor található, amely a hagyományos kijelzőt helyettesíti. A vetítőt a felhasználó arra a felületre irányítja, ahol a vetített képet a legtökéletesebben látja.

A kúpforma talapzatán található érintőbillentyűzet csak akkor jelenik meg, ha szükségünk van rá. Ha az eszközt nem laptopként használjuk, akkor a projektor például hangulatjavító képek mennyezeten történő megjelenítésére is alkalmas.

Siafu notebook gyengén látóknak és vakoknak

siafu-laptop.jpg

Jonathan Lukas amerikai dizájner tervezőasztalon megalkotta a Siafu névre keresztelt kijelző nélküli laptopot. A vakok és gyengén látók részére kifejlesztett noteszgép a képi ábrázolást a ”Magneclay” szintetikus anyagnak köszönhetően domborulatokká alakítja át.

billentyuze-siafu.jpg

A Magneclay – mágnesezhető folyadék ­– elektromágneses mező hatására úgy megszilárdul, hogy az így kirajzolt alakzat ujjainkkal tapinthatóvá válik. Mivel az ábrázolások háromdimenziósak, ezért a Siafu notebook nemcsak a Brille szöveget teszi olvashatóvá, de egy arc, tárgy, földrajzi objektum, vagy akár egy teljes tájkép is kitapintható rajta. A kaliforniai formatervező reméli, hogy az általa megálmodott laptop hamarosan megvalósul.  

arc_felismeres-siafu.jpg
Letapogatható arcokat is kirajzol a technológia. Így fest a Google nyitó oldala a Siafu laptopon.

google-siafu-laptop.jpg

A jövő laptopjai: merész ötletek vagy megvalósítható technológiák? Címkék, kulcsszavak Google kereséshez: virtuális laptop_billentyűzet, kivetítéses laptop kijelző, alternatív laptop_akkumulátor megoldások, futurisztikus notebook dizájn, milyen lesz a jövő laptopja tíz év múlva? Asus laptop akkumulátor töltő telep szervize Budapesten

Ugyancsak a jövőbe tekintő friss cikkünk a LAPTOPCAFE szervizblogban:

  • Milyenek lesznek a jövő laptop akkumulátor töltői? 

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr8112611065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2017.06.22. 13:17:06

Mire ezek megvalósulnak, már rég elavult lesz a laptop, mint technológiai eszköz. Helyette lesznek kabátgombba épített számítógépek a konzervatív felhasználóknak, szemüvegmonitorral (kontaktlencsemonitorral) és hang, kézjel, illetve pupillamozgás vezérléssel, illetve agyba beültetett kapszula számítógépek a transzhumán felhasználóknak, telepatikus interfésszel, gondolatvezérléssel. Szóval 10-20 éven belül teljesen eltűnnek a laptopok, asztali gépek, mobiltelefonok és egyéb nagy vasak. A képernyőket pedig bárhová felragaszthatjuk, tapétaként egy sima felületre: szobafalra, bútor oldalára, plafonra, járművek oldalára, hírdetőtáblákra, tűzfalakra, stb.

Dzsontra Volta 2017.06.22. 21:32:02

Egészen biztosan csak valami konspiráció miatt követik a notik konzekvensen ugyan azt a felépítést az elmúlt 26 évben...
süti beállítások módosítása