top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

Laptop karbantartási tanácsok

2017. december 09. - laptopszerviz

laptop tisztitasa hazilagTippek és ötletek az otthoni tisztításhoz

A számítógép és a laptop már minden háztartásban megtalálható hétköznapi használati eszközzé vált, csakúgy, mint az internet, melynek bekötése egy szintre lépett a víz, áram és gázszolgáltatással. Az otthonokban található gépek mindegyike elromolhat, tehát el is romlik. Általános érvényű tanács, hogy a háztartási gépeket javíttassuk szakszervizben, az alkatrészek cseréjét és karbantartását végezzék olyanok, akik valóban értenek hozzá, ezzel megelőzendő a károkat. A laptopok esetében a szerviz szolgáltatás igénybevétele mellett szól az is, hogy nemcsak a hardver meghibásodásától és végleges működésképtelenné válásától kell tartani, hanem fontos adatokat, iratokat és fényképeket veszíthetünk el. Ha a laptopot munkához használod, nincs is más lehetőséged, mint szakemberrel elvégeztetni a karbantartást és javítást.

A laptop használata

A laptop karbantartása a helyes használattal kezdődik, ezért elsősorban ezt kell megjegyezned:

  • A laptopot munka közben távol kell tartani a nedvességtől, hőtől, portól és hidegtől.
  • Ne használd a gépet puha, textil felületeken, például az ágyban, semmi esetre se takard el a szellőzőnyílásokat, hiszen ez a rendszer túlmelegedéséhez vezet. Szükség esetén használj laptop alátétet.
  • A laptop nyitásának és zárásának minden esetben könnyen kell mennie, ne erőltesd, ha úgy érzed, hogy valami beakadt, összezárásnál figyelj arra, hogy nem maradt-e valami a billentyűzeten. Ha túl erősen rázárod a laptop kijelzőjét egy ottfelejtett tárgyra, akkor megrepedhet a kijelző és / vagy elgörbülhet a zsanér.
  • Ne használd esőben vagy hóesésben a laptopot. Ha mégis nedvesség került bele, először ki kell szárítani és csak azután szabad bekapcsolni. A vizes laptopot áramtalanítani kell és azonnal szervizbe vinni.
  • A hidegből behozott laptopot legalább 20 percig pihentesd, mielőtt bekapcsolod.

laptop karbantartas

Milyen karbantartási, tisztítási feladatokat végezhetek otthon saját kezűleg?

A burkolat tisztítása. A laptop műanyag fedelén, különösen ha az fényes kialakítású, megmaradnak az ujjlenyomatok és a koszfoltok, ezeket el kell távolítani, hogy szép maradjon a géped.

Tisztító eszközök: laptop tisztító folyadék vagy speciális nedves törlőkendő, száraz törlőkendő és fültisztító pálcika.

A tisztítás megkezdése előtt áramtalanítani kell a laptopot és az akkumulátor eltávolítása is megfontolandó.

Tegyél az asztalra egy puha rongydarabot és erre helyezd a laptopot, hogy ne karcold meg a műanyag vagy fém burkolatot. Egyszerű, könnyed mozdulatokkal töröld át a gép felületét, a csatlakozókból a fültisztító pálcika segítségével távolítsd el a koszt.

Tanács: a csatlakozókat mindig száraz eszközzel tisztítsd, a nedvesség oxidálhatja azt.

Az akkumulátor, kijelző és billentyűzet karbantartása

Az akku gondozása. A régebbi típusú laptopok esetében az akkumulátor kivehető a műanyag burkolat egy részével együtt. Miután kivetted, nedves törlőkendővel töröld át a teljes burkolatot és a laptopban az akkumulátor helyét. Ha a csatlakozók oxidálódtak, speciális apró fémkefével tisztíthatod meg. A laptop akkumulátorának meghibásodását a helyes laptop használattal előzheted meg. A telepek legnagyobb ellensége a magas hőmérséklet, de mindentől függetlenül élettartamuk letelte után cserére szorulnak, amit a legtöbb gép esetében csak szervizben megoldható.

Laptop kijelző tisztítása. A legfeltűnőbb a laptop kijelzőjének koszolódása, hiszen a háttérvilágítás kiemeli a piszokfoltokat. A laptop kijelző tisztításához speciális kijelző tisztító folyadékot és szalvétát használhatsz.

Fontos, hogy a szalvéta vagy rongy ne karcolja a kijelző felületét. Ne nyomd erősen a tisztítóeszközt!

billentyuzet tisztitasaA laptop billentyűzetének tisztítása. Itt gyűlik össze a legtöbb kosz és szemét, mely nemcsak esztétikai problémát jelent, hanem a munkavégzést, a gépelést is gátolhatja. A laptop billentyűzetének tisztításához folyékony oxigén spray használata ajánlott, esetleg morzsaporszívó. Hagyományos porszívóval nem érdemes kísérletezni, mert letépheti a billentyűket a klaviatúráról, ilyenkor a laptop szervízben kapsz új magyar billentyűzetet.

Laptop karbantartási ötletek és tanácsok otthonra, egyszerűen. Ha érdekelnek a hasonló témák, az alábbiakról olvashatsz még: magyar billentyűzet tisztítás otthon házilag, házilag javított hardver, laptop kijelző szétszedése, laptop szerviz Budapesten, laptop tisztítás gyorsan és jó áron, számítástechnikai szolgáltatás, tanácsok számítógép karbantartáshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr1813465811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása