top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

A legkönnyebb laptopok

2018. január 26. - laptopszerviz

vekony lg laptopVékony notebookok legjei 2018-ban

A laptop vásárlásakor továbbra is a hordozhatóság, a mobilitás az elsődleges szempont. Régebben a számítógép teljesítményének mértékére utalt annak súlya is, manapság már nem a leggyorsabb a legnehezebb. A különböző laptop alkatrészek fejlődésének köszönhetően a gép össztömege és mérete is jelentősen csökkent. A nehéz fém burkolatot burkolatot felváltotta a könnyebb, mégis tartós és strapabíró műanyag és üvegszál, az elektromotorral működtetett merevlemez helyett pedig egy memóriakártya tárolja az információkat megbízható módon.

Ultrabook

A vékony laptopokat manapság Ultrabooknak hívják a köznyelvben, de ez csak annyira helytálló, mint iPhone-nak nevezni bármely okostelefont. Az Ultrabook az Intel által gyártott és levédett notebook specifikáció, melynek lényege, hogy a lehető legvékonyabb legyen, kijelzője pedig maximum 24 hüvelykes. A legvékonyabb kategóriába tartozó kütyük vastagsága összehajtott állapotban sem haladja meg a 18 millimétert, nagyobb teljesítményű társaik is csak 21 milliméteresek. Lássuk, hogy milyen gépek közül válogathatunk 2018-ban.

Asus ZenBook UX330

asus zenbookAz Asus alapból cáfolta meg az vékony laptopokról alkotott elképzeléseinket és olyan laptopot gyártott, melynek vastagsága mindössze 13,5 milliméter és mindössze 1,2 kilogrammot nyom. A korai laptopok akkumulátorának súlya ennél többet is nyomott, mégis mindössze 2-3 órás üzemidőre voltak képesek. Az Asus kütyüje 12 órás akkumulátor üzemidőt ígér a büszke vásárlóknak. Ne gondoljuk, hogy a hihetetlenül könnyű és vékony laptop teljesítmény terén lemaradna vastagabb társaitól. A hardver specifikációja:

  • Processzor: Intel Core i5 (7th Gen) 7200U / 2.5 GHz
  • Memória: 8GB LPDDR3 SDRAM 1866MHz
  • Háttértár interfész: Serial-ATA-600
  • Kijelző: Full HD IPS LED 33,8 centiméter 16:9-es méretarány
  • Grafika: Intel HD Graphics 620
  • Háttértár: SSD M.2 256 GB
  • Az akkumulátor kapacitása: 57 Wh
  • Csatlakozók: 2xUSB 3.0, Micro-HDMI, USB-C, LAN.

A laptop ára nagyjából 300 ezer forint körül mozog Magyarországon.

A legvékonyabb, legnagyobb, leggyorsabb érintő kijelzős laptop

gram lg laptopAz LG úgy döntött, hogy elkészíti a „leg” laptopot. A gép paramétereit megvizsgálva valóban elismerően csettinthetünk, hiszen az LG gram 15Z970-es modell kijelzője 15,6 hüvelykes, súlya viszont mindössze 1090 gramm. A gép méretei hüvelykben: 14.1" x 9.0" x 0.6", tehát a vastagsága mindössze 15 milliméter. Az érintőkijelzős kütyün Windows 10-es operációs rendszer fut, az akkumulátor üzemideje pedig több mint 17 óra.

Ha ez nem lenne eléggé hihetetlen, akkor nézzük, hogy a háttérvilágítással is felszerelt billentyűzet alatt milyen a hardver belseje.

  • Processzor: Intel® Core™ i7-7500U - 2.7GHz/3.5GHz
  • Memória: 16GB
  • Háttértár: SSD 512GB
  • Kijelző: 15,6 IPS LCD Full-HD
  • Grafika: Intel HD Graphics 620
  • Csatlakozók: HDMI, USB 3.0 Type-C, USB 3.0, USB 2.0, LAN.
  • Akkumulátor: 60 Wh.

A laptop paraméterei valóban lenyűgözők, sajnos azonban, aki ilyen géppel szeretne utazgatni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mivel a 400 ezer forintot is meghaladja az ára.

A legkönnyebb és legjobb kategóriájú laptopok közül kell kiválasztani egyet. Néhány további olvasnivaló ötletet ajánlunk: érintőképernyő javítása, hardver csere, laptop akkumulátor nem tölt, laptop méret szabványok, kis súly.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr6113606187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása