top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

Okos laptop az ASUS-tól

2018. július 31. - laptopszerviz

Elkészült a billentyűzet nélküli notebook prototípusa

asus-ketkijelzo-laptop.jpgNem olyan régen jelent meg az ASUS ZenBook Pro-ja, mely touchpad helyett egy mini érintésérzékelő kijelzőt kapott. Az okos érintőpad hivatalos megnevezése ScreenPad, mely lényegében egy 5,5 hüvelykes érintőkijelző.

Az okos touchpad az F6 funkcióbillentyű segítségével három különböző üzemmódban használható. Az első természetesen a hagyományos üzemmód, mely bekapcsolásával egyszerű laptopként használható a gép.

Az F6 billentyű lenyomását követően használhatjuk a speciálisan fejlesztett ScreenPad alkalmazásokat, melyet egyelőre, kizárólag az ASUS cég készíthet. A jelenleg letölthető alkalmazások között naptárt, számológépet, zenelejátszót, Youtube és Spotify kiegészítőket találhatunk. Ha a notebookgyártó kiadja az alkalmazásokhoz szükséges SDK-t, akkor harmadik fél is készíthet KijelzőPad alkalmazásokat.

asus-screen-pad-touchpad.jpgA harmadik üzemmódban a laptop kijelző kiterjesztéseként alkalmazhatjuk a Touchpad-et, azonban nem hagyományos érintőkijelzőként működik, a kurzort görgetéssel vagy egérmozgatással kell a ScreenPad adott részére navigálni ahhoz, hogy az ott található parancsikont alkalmazhassuk.

Kijelzőbillentyűzet

Az ASUS és a Lenovo is kísérletezik azzal, hogy a billentyűzet helyett egy második kijelzőt építsenek a laptop alsó részébe. Az ASUS Project Precog fejlesztési programja olyan okos laptopok fejlesztésén dolgozik, melyek a mesterséges intelligencia segítségével optimalizálják működésüket: napszaktól függően töltik a laptop akkumulátorát, felismerik a felhasználó hangját és arcát.

ket-kijelzo-asus-laptop.jpegA beépített kamerával a laptop megállapítja a felhasználó kezének helyzetét és a billentyűzetet ettől függően az egyik vagy a másik kijelzőn jeleníti meg. A burkolat zsanérjának kialakítása lehetővé teszi, hogy a laptop fedelét 360°-ban körbe-hajlítsuk, így egy kétoldalas tabletet kapunk. Külső billentyűzet vagy billentyűzetek csatlakoztatásával egész sor plusz lehetőség nyílik meg.

Kétoldalas üzemmódban páros társasjátékokat játszhatunk, szétnyitva pedig a két kijelzőt egyetlen nagy megjelenítőként is használhatjuk, ha a laptopot a mellékelt alátéttel megtámasztjuk.

asus-precog-project.jpgBár a második kijelző, mint virtuális billentyűzet érdekes és hasznos lehet, hosszabb távon a gépelésre a hagyományos szerkezetű billentyűzet sokkal alkalmasabb. A szövegbevitel a legtöbbször vakon történik, a billentyű ütközésének érzékelése után vált a felhasználó másik betűre. A kijelzőn nem tapinthatók a billentyűk körvonalai, ezért nehezebb vakon gépírni.

A Google folyamatosan tökéletesíti a hangfelismerő rendszerét, ha a gépírást teljes egészében felváltja a hangbevitel, akkor a hagyományos billentyűzet hardver fölöslegessé válik és a dupla kijelző hasznosabb lehet, az opcionálisan megjelenő virtuális billentyűzettel.

Okos laptop tervek és prototípus az ASUS-tól. Néhány további téma, melyet érdemes lehet átböngészni: asus notebook márka: Laptop ajánló: Asus ZenBook 3 Deluxe, noteszgép kijelző csere, érintőképernyő javítás, laptop billentyűzet tisztítása, okoslaptop szerviz.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr3514153941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wulfie 2019.03.10. 20:01:54

Eu brutál jól néz ki, lehet már kapni itthon is? Milyen áron van? Én nem láttam még webshopon.
www.ujsagomat.hu/media-markt/tavaszi-inspiracio-hetfotol-04-03-2019/ itt szoktam nézni,hogy mi új a Media Markt-nál meg a honlapjukon
süti beállítások módosítása