top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

Okos laptop tisztítása

2019. január 24. - laptopszerviz

Elektronikai eszközök fertőtlenítése

billentyuzet-tisztitas-fertotlenites.jpgSok olyan munkahely van, ahol a laptop, okostelefon vagy bármilyen más számítástechnikai eszköz használata elengedhetetlen, ugyanakkor fertőzésforrás is lehet. Az élelmiszeriparban például, a húsfeldolgozásnál a minőségi hús kiválogatása során tabletet használnak a megjelöléshez és nyilvántartáshoz. A sajt és sörgyártás folyamatában a laptop vagy személyi számítógép billentyűzetének használata szükséges. A szerves anyagok felhalmozódása a billentyűzeten rendkívül fertőzésveszélyes, különösen akkor, ha a gyártási folyamat szobahőmérséklethez közel zajlik.

Okos eszközök tisztítása és fertőtlenítése

Korábban a billentyűzeteket próbálták meg olyan módon legyártani, hogy tökéletesen vízhatlanok legyenek, így fertőtlenítő szerrel könnyen lemoshatók voltak. A hagyományos billentyűzet fertőtlenítése szinte lehetetlen feladat, hiszen a fertőtlenítő szer nem kerülhet kapcsolatba az elektronikai részekkel. A gőzölés sem járható alternatíva, a füstöléses vagy UV sugárzással történő fertőtlenítés jelent némileg megoldást. A mosható billentyűzet tisztítása egyszerűbb ugyan, de egyáltalán nem praktikus.

Okostelefon és tablet

Az IP64-es védelemmel ellátott okos eszközök tisztítása megoldható, hiszen ezek vízhatlanok. A kijelző tisztítása azonban nem végezhető bármilyen szerrel. A klór-dioxid vizes oldatával lemosható az okoseszköz burkolata és kijelzője, azonban mindenképpen ki kell próbálni, hogy nem károsítja-e a szerkezet anyagát.

Az élelmiszergyártásban alkalmazott kütyük fertőtlenítése során a komplex megoldások alkalmazása ajánlott. Az UV fénnyel történő fertőtlenítés biztonságos, de nem teljes, ezért érdemes olyan kütyüt beszerezni, mely anyagába biocid szert kevert a gyártó. Mindezek mellé a fertőtlenítőszeres áttörlést is hozzá vehetjük, így szinte 100%-os biztonságot érhetünk el.

A laptopok és személyi számítógépek fertőtlenítése mellet azok tisztítását is rendszeres időközönként el kell végezni, hogy a beszívott port ne fújja vissza a gyártási légtérbe, ezzel fertőzésforrásként viselkedve.

Okos laptop szakszerű tisztítása és csírátlanítása. Néhány további téma, melyet érdemes lehet elolvasni: laptop billentyűzet tisztítása, okoslaptop csíramentesítése, szakszerű tisztítás, laptop tisztítás otthon, fertőtlenítés klór-dioxid.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr3314585924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása