top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

Laptop fertőtlenítése vírusjárvány idején

2020. július 19. - laptopszerviz

Védett, céges gépek tisztítása

laptop fertőtlenítés-vírusA céges laptopok és személyi számítógépek nagyfokú veszélyt jelentenek vírusjárvány idején az alkalmazottak egészségére, ezért gondoskodni kell a megfelelő tisztításról, fertőtlenítésről és vírusmentesítésről. A boltokban kapható hagyományos fertőtlenítő szerek mellett a TwinOxide felületfertőtlenítő szer alkalmazása is több előnyt biztosít az ipari felhasználók számára.

Hivatalos ajánlások a laptopok fertőtlenítéséhe

Az Egészségügyi Világszervezet által kiadott globális ajánlásokat érdemes figyelmesen átolvasni, mielőtt a munkahelyek számítógépes állományának fertőtlenítéséhez hozzákezdenénk. Az elektonikai, számítógépes és okos eszközök esetében az alapvető felületkezelési és fertőtlenítési ajánlások az elsődleges fontosságúak.

A világszervezet ajánlásai röviden összefoglalva:

  • Biztosítsuk a munkahelyek tisztaságát és higiéniáját. Rendszeresen töröljük át fertőtlenítőszerrel azokat a felületeket, melyekhez gyakran hozzáérünk.
  • A közösségi helyiségekben az eszközöket és felületeket legalább 70%-os etilalkohol oldattal töröljük át.

A klór-dioxid tartalmú Twinoxid széles körben alkalmazható, felületek és tárgyak fertőtlenítése mellett az ivóvíz kezelésére is hatékonyan alkalmazható.

Vállalati noteszgépek tisztítása

A céges laptopok tisztításakor különösen nagy körültekintéssel kell eljárnunk, ráadásul dupla odafigyelést igényelnek a védett, titkos információkat is tartalmazó számítógépek.

A laptop fertőtlenítésének folyamata:

  • Gondoskodjunk a személyes védelemről, vegyünk fel szájmaszkot és gumikesztyűt.
  • Áramtalanítsuk a laptopot és takarjuk le a csatlakozókat. A védett számítógépek többsége rendelkezik speciális dugaszokkal.
  • A fertőtlenítést klór-dioxid oldattal vagy 70%-os alkohollal végezzük.
  • A gépet alaposan töröljük át, a munka végeztével győződjünk meg róla, hogy minden alkatrész száraz.
  • Az IP65-ös védelemmel rendelkező laptopok esetében se fújjuk a fertőtlenítő szert közvetlenül a hűtőrácsra, kijelzőre vagy billentyűzet közeibe. Erre a célra egy puha rongyot vagy szalvétát használjunk.
  • A tisztítás és fertőtlenítés befejezését követően dobjuk ki a gumikesztyűt és alaposan mossunk kezet.

További tájékozódás a fertőtlenítőszerek hatóanyagáról, a ClO2 hatásáról:

Laptop alapos és körültekintő fertőtlenítése vírusjárvány idején. Az alábbi témák részletes megismerése is ajánlott: fertőtlenítés az iparban, laptop kijelző tisztítása, laptop tisztítás klór-dioxid oldattal, tisztítás otthon.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr4416036798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása