top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

Hogyan készíts képernyőképet HP laptopon

2022. október 11. - laptopszerviz

Laptop szerviz ötletek

hp laptop kepernyokepA képernyőkép készítése számos munkafolyamatnál fontos mozzanat, ezért fontos tudnunk az elkészítésének a módját és trükkjeit. A HP laptopok esetében többféle módszer áll a rendelkezésünkre, melyek segítségével elkészülhet a pillanatkép folyamatban lévő munkáinkról.

Meg kell jegyeznünk, hogy az utóbbi időben előfordul. hogy a weboldalak és alkalmazások letiltják a képernyőkép készítését valamilyen biztonsági előírás betartása okán.

A HP laptop gyártó folyamatosan figyelemmel kíséri a munkahelyi kihívásokat és feladatokat, és megpróbálja maximálisan kielégíteni a felmerülő igényeket. Mivel a laptop kijelzőjéről egyre gyakrabban kell pillanatképet készíteni, ezért több optimális módszert is kidolgozott a cég.

A képernyőkép készítés legegyszerűbb módja

A képernyőkép készítés legegyszerűbb módja a Windows vagy Chrome operációs rendszert futtató HP laptopok vagy asztali gépek esetében a billentyűzet jobb felső sarkában található „Printscreen” gomb megnyomása. A billentyű feliratai a következők lehetnek a HP mobil számítógépein: PrintScreen, prt sc vagy Prt Scn.

Előfordulhat, hogy a képernyőképet a rendszer nem menti azonnal fájlba, hanem csak a vágólapra másolja, ilyenkor a következő a teendő:

  • Nyomjuk meg a PintScreen billentyűt, egyes laptopok esetében a Windows gomb + PrintScreen billentyű együttes lenyomására lehet szükség. A kijelző keretének villanása jelzi a sikeres képernyőképkészítést.
  • Nyissunk meg egy képszerkesztő programot a HP laptopon.
  • Nyiss egy új lapot és helyezd el a képernyőképet a Ctrl+V billentyűkombináció lenyomásával vagy az egér jobb gombja után a beillesztés paranccsal
  • Mentsd a képet a szükséges formátumban.

Alternatív megoldás képernyőkép készítésére

Ha képernyőképet kell készítened, de csupán a munkaterület bizonyos részére van szükséged, akkor szelektív képernyőképet kell csinálni.

A 2018 után kiadott Windows operációs rendszerben készíthetünk a kijelölt képernyőterületről pillanatképet:

  • Nyomd le a Windows + Shift + S billentyűket egyszerre, ekkor megjelenik egy kurzoros választási terület.
  • Jelöld ki a szükséges területet a kijelzőn, melyről képet szeretnél készíteni és helyezd a vágólapra.
  • Nyisd meg a képszerkesztő programot.
  • A Ctrl+V billentyűkombinációval illeszd be a vágólap tartalmát.
  • Mentsd az elkészült képernyőképet.

A HP cég a jövőben is igyekszik a lehető legjobb megoldásokat kifejleszteni, mellyel optimalizálható a munkavégzés a cég által gyártott laptopokon.

Hogyan készíts gyorsan és egyszerűen képernyőképet HP laptopon otthon vagy munkahelyeden. Néhány további érdekes téma, melyet érdemes lehet elolvasni: HP hardver, laptop-kijelző típusok, Windows optimalizálása, tanácsok laptop használathoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr4917951882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása