top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

Hogyan ellenőrizzem a laptop akkumulátorát?

2022. július 17. - laptopszerviz

Laptop akkumulátor tippek

laptop akkumulátor tesztA laptop akkumulátora a gondos tervezés ellenére sem tart örökké. Mivel élettartama véges, ezért érdemes tudnunk, hogy hogyan lehet ellenőrizni az állapotát. A mobil számítógép telepének életciklusa több tényezőtől is függ, melyek együttesen gép leállását eredményezhetik. Mivel a modern akkumulátorok meghibásodása a felhasználó számára előjelek nélkül történik, érdemes egy ellenőrzéssel megbizonyosodni arról, hogy nincs-e szükség új elemre.

A laptop többféle beépített áramforrást használhat:

  • lítium-ion akkumulátor,
  • lítium polimer akkumulátor,
  • nikkel-fémhibrid akkumulátor (régebben).

Miért megy tönkre meg a laptop akkumulátora?

A laptop akkumulátorának kapacitása a töltési ciklusok számának növekedésével arányos mértékben csökken. A laptop autonóm működési ideje egyrészt attól függ, hogy egységnyi idő alatt mennyi áramot igényel a hardver, másrészt azon múlik, hogy mennyire „egészséges” az akku. Ha a hordozható számítógép telepe nem képes 100%-nyi energiát befogadni, akkor a gép működési ideje jelentősen lecsökken. A csökkent üzemidő csak bosszúságot okoz, a teljes meghibásodás azonban adatvesztéssel is járhat.

A laptop akkumulátor ellenőrzésének menete (használjunk Windows PowerShell-t):

  • Kattintson a Start menüre a laptop Windows 8 vagy későbbi operációs rendszerében.
  • Keressem meg a Windows PowerShell programot és kattintással futtassa.
  • A parancssorba írja be a következő parancsot: powercfg /batteryreport.
  • Az Enter billentyű megnyomását követően megjelenik a jelentést tartalmazó fájl neve és elérési útvonala.

A HTML fájlra kattintva rengeteg információt találunk a laptop akkumulátor használatáról és állapotáról. A számunkra érdekes információt az Akkumulátor élettartam becslése bekezdésben találhatjuk. Ha azt látjuk, hogy laptopunk eleme már teljes feltöltéssel sem bírja hosszú időn keresztül, akkor érdemes egy új akkumulátort vásárolni, amit laptop szervizben a legegyszerűbb megtenni.

Hogyan ellenőrizzem gyorsan és egyszerűen a laptop akkumulátorát? Emellett érdemes odafigyelni arra, hogy mikor jön el az akkumulátor csere és akkor felkeresni a legközelebbi laptop szervizt.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr10017885291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása