top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

Laptop kijelző típusok

A kijelző alapján vásároljunk laptopot?

2016. december 05. - laptopszerviz
laptop kijelző kiválasztása - kijelzőtípusok - méret, felbontás: inch, pixel - képernyő, led - laptop szerviz budapest - memória vásárlás -

A laptopok mindenféle formában és méretben előfordulnak, valamint számtalan különböző hardver-konfigurációban, tehát a legmegfelelőbbet kiválasztani személyes vagy üzleti célra egy kis fejtörést okozhat. Miután felmértük a merevlemez méretét és a vezeték nélküli hálózat kártya sebességét, érdemes a laptop kijelző típusok közti különbségekre összpontosítani, az igényekhez mérten. A tökéletes választáshoz fontos figyelembe venni a laptop kijelzőkre vonatkozó alapvető támpontokat.

extra-laptop-kijelzok.jpg

Méret

A laptop kijelzők széles skáláján haladva kis méretű kijelzőktől  - a 10 inch-es "netbook" számítógépeket elsősorban internetes szörfözésre, illetve alapszintű szövegszerkesztésre hozták létre - eljutunk a jelentős, 17 inch méretű kijelzőhöz, mely már akkora, mint egy asztali monitor. Előnyöket mindkét esetben találunk és a két szélsőséges méret közti esetekben is, minden attól függ, hogy milyen célra szeretnénk használni a laptopot.

Nagyobb képernyő hasznos lehet egy grafikus szerkesztő szoftver- és videó munkához, míg a kisebb kijelzők könnyebben hordozhatóak, kényelmesen elférnek kisebb táskákban, ez pedig előnyt jelent utazáskor.

Kijelző

Sok betűt csatolnak a laptop kijelzőhöz: LCD, LED, VGA, CCFL, XVGA, VGA. Ezek fontos megjelölések. A laptop monitorok mindegyike folyadékkristályos kijelző (LCD) és kétféle fényforrásuk van: LED vagy CCFL. CCFL, azaz hideg katódos fluoreszcens lámpa, egy világító technológia, alkalmazásával képet vetítenek az LCD kijelzőre. Fénykibocsátó diódák (vagy LED-ek) szintén fényt bocsátanak ki, de más módon, mint a CCFL képernyő. A CCFL a képernyő hátsó részén egy izzóból vetít fényt, míg a LED az Asus laptop-képernyő körül.

Felbontás

A háttérvilágítás technológiája mellett a laptop kijelzők felbontás szerint kategorizálhatóak - a megjeleníthető pixelek száma szerint. A számítógépes kijelzők a "VGA" (video graphics array) rendszer szerint 640x480 pixelt mutatnak. XGA (extended graphics array) 1024x768 képpontot jelenít meg és a modern laptopok kijelzője a WXGA (széles XGA) 1280x780 pixelen át terjed a QXGA (quantum XGA)-ig, 2048x1536 pixelig.

Egy kijelző vagy kettő? Esetleg három?

A laptopok beépített kijelzői mellett néhány változatnál lehetőség van a video-out opcióra, mely lehetővé teszi, hogy egy második kijelzőt rögzítsünk a számítógéphez. Mikor laptopot vásárolunk, érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbb laptop rendelkezik nagy felbontású video kimeneti csatlakozóval, ahhoz, hogy a laptopot egy HD TV-hez csatlakoztassuk HDMI kábel segítségével és egy másik csatlakozó egy hagyományos számítógépes monitorhoz. Ha az Ön által végzett munka jobban elvégezhető két képernyőn, keressen video out laptopot.

Érthető, ha a kijelző alapján intézzük a vásárlás örömteli aktusát, ám legyünk tekintettel más szempontokra is: laptop_méret, processzor gyorsasága, memória nagysága. Körültekintően vásároljunk laptopot!-- A pr-cikk blog kínálata

laptop vásárlás a kijelző típus, méret és felbontás alapján - laptopszerviz budapest - alkatrészek cseréje, beszerelése megvárható a helyszínen - notebook monitor javítás

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr8412024617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása