top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

A legkeményebb extrém laptopok

Milyen laptop járja, amikor robbanó repülőgépből egy aktív harci zónába ugrunk ki?

2017. június 15. - laptopszerviz

dell-extrem-laptop.jpg

Extrém ellenálló-képességű laptopok extrém helyzetekre


Az itt bemutatott robusztus Getac, Panasonic, Lenovo és Dell hordozható számítógépek komoly ellenálló-képességgel rendelkeznek. Miért van rájuk szükség?

A modern laptopoknak nehéz életük van. Eldobható árucikként kezeljük őket, táskánkba dobáljuk, kisgyerekek kezére bízzuk őket, így elkerülhetetlen, hogy az elszenvedett sérelmek (na jó: sérülések) miatt eljutnak arra a pontra, ahonnan már nincs visszatérés.

Bármennyire rosszul is bánnánk rendszerint laptopjainkkal, ez még mind semmi ahhoz képest, hogy a katonaság, rendőrség, kísérleteket végző kutatóintézetek által használt laptopok miken mennek keresztül. Míg arra számítunk, hogy a naponta használt táskagépünk figyelmen kívül hagyja az alkalmanként ráömlött kólát, léteznek olyan masszív laptopok, melyek úgy vannak kialakítva, hogy ellenálljanak az esőnek, intenzív rezgéseknek és szélsőséges hőmérsékleteknek.

Ezek a legkeményebb személyi számítógépek, melyeket nem azért vásárolunk meg, hogy túléljük vele a reggeli ingázást a kényelmes irodai munkahelyünkre. Ezeket a laptopokat akkor használjuk, amikor épp egy robbanó repülőgépből egy aktív harci zónába ugrunk ki.

Dell Latitude 14 Rugged Extreme - a páncélozott monstrum


pancelozott-dell-latitude-laptop.jpgA gyártók kompromisszumra kényszerültek a robusztus laptopok megalkotásakor. A túlmelegedés elkerülése és az akkumulátor hosszú élettartamának fenntartása érdekében a gyártók hajlamosak kerülni a nagy teljesítményű alkatrészeket. Ám a Latitude 14 Rugged Extreme esetében a Dell sikeresen becsempészett néhány nagy teljesítményű hardvert a magnéziumötvözetű alvázba. Ez a laptop egy 6. generációs Intel Core processzorral és 4 GB RAM-mal rendelkezik, különféle fejlesztési lehetőségekkel. Vastagsága több mint 5,7 centiméter, a páncélozott monstrumnak fogantyújánál fogva súlyos aktatáskaként cipelhető: majdnem 4 kilós. A tekintélyes nagyságú akkumulátor közepesre állított kijelző-fényerőre cirka 8 órányi bevetést (fenti képünkön) tesz lehetővé.

Lenovo Thinkpad T61p - az űrlaptop

lenovo-t61p-notebook.jpg

laptop-urallomason_1.jpgA katonai minőségű laptopok rendben vannak, de mi van azokkal a személyi számítógépekkel, amelyek képesek megfelelni a világűr zord körülményeinek? Itt is van a Lenovo T61p notebook, a Nemzetközi Űrállomáson (International Space Station) használt laptop.

A beépített rendszerszámítógépek helyett a laptopok előnyben részesülnek az űrkutatásban, mivel könnyen cserélhetők. Érdemes megjegyezni, hogy a T61p nem különösebben erős, de ha éppen az űrben vagyunk és olyan körülmények forognak fenn, mint amilyenekre ezeket a rugalmas laptopokat kitalálták, egy sérült merevlemez lesz a legkisebb gondunk.

Mellesleg ilyen laptopot kaptak ajándékba azok a diákok - köztük magyar résztvevők -, akik a NASA diákprogramjában legjobban szerepeltek...



Panasonic Toughbook 31



super-laptop-panasonic-toughbook-31-notebook.jpgA Panasonic Toughbook 31 nagy családfával van megáldva. Ez a legújabb a 17 éves Toughbook sorozatban és a Panasonic azt állítja, hogy a 31-es a mai legéleterősebb laptop. Elhisszük - a látvány meggyőző.


Getac X500 - az Ultra robusztus notebook

getac-x500-ultra-rugged-notebook.jpgA Dell-től eltérően a Getac kizárólag ellenálló laptopokkal és táblagépekkel foglalkozik. A cég az X500 zászlóshajóját "az eddigi legerősebb ellenálló notebooknak" nevezi. A versenyre való tekintettel, ez kevésbé lenyűgöző, mint amilyennek hangzik.

A laptop rendelkezik az Intel i7-4610M szabvánnyal. A szokásos katonai minőségű ütésellenállás, por-ellenállás, loccsanás-védelem és robusztusság mellett, az X500 teljes méretű PCI kártyák hozzáadásával is büszkélkedik, ha ez a bővítőegységhez szükséges.

Látványa nyitott és csukott állapotban egyaránt lenyűgöző.

getac500-taskagep.jpg

Laptop választás gyártók szerint: Lenovo, Dell

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr5112595249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palladrin 2017.06.16. 08:35:33

"A laptop rendelkezik az Intel i7-4610M szabvánnyal." - gyanítom prociról lesz itt szó!

2017.06.16. 08:45:07

Első saját notebookom egy T61p volt. Ma is működget... strapabíró darab.
Az ipari-páncélos notebookról meg nekem kapásból a Panasonic jut eszembe.

Burgermeister 2017.06.16. 09:13:06

Volt ceges panasonicom. Jol birta a strapat! Bar a sivatagi por elegge probara tette.

HChoba 2017.06.16. 09:30:54

A Getac harctéri szerverről itt írtak egy érdekes összefoglalót: budapest-szerver.blog.hu/2017/01/24/getac_harcteri_laptop-szerver

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2017.06.16. 09:32:18

Azért a 4GB RAM kicsit vékonyka...

GyMasa 2017.06.16. 09:37:56

@hullajelölt88:
Ja, ha nem szakad fel az ATI VGA az alaplaprol...

Mad Mind 2017.06.16. 11:04:58

Kipróbáltam egy Dell Rugged laptopot, hát nem rossz, de nem vízálló, csak cseppálló, szóval annyira nem rugged. :D
A súlya mondjuk nem sokkal nagyobb, mint a cégnél használt régi dell Latitudeok súlya. Ha azokat elbírta valaki ez se fogja leterhelni.

halaloszto 2017.06.16. 11:43:46

a toughbook meg a getac az teljesen más kategória mint a dell. a t61p meg egyáltalán nem megerősített vagy direkt strapabíró, csak egy nagyon becsületesen megcsinált szerszám.

kb a t61p az elpusztíthatatlan toyota corolla, a dell az a felciciomázott terepjárónak kinéző autó, mint skoda kodiaq, a toughbook a landrover discovery meg a toyota landcruiser. a getac meg a humvee

lutria 2017.06.16. 12:04:34

Konkrétan milyen zord űrbéli körülményekről van szó?
Űrsétára nem biztos viszik ki,bent meg szobahőmérséklet van többszörösen szűrt levegővel,a súlytalanságon és az esetleges ütésállóságon kívül milyen extrém behatásoknak kell ellenállnia?

GyMasa 2017.06.16. 12:12:21

@lutria:
...Konkrétan milyen zord űrbéli körülményekről van szó?
Űrsétára nem biztos viszik ki,bent meg szobahőmérséklet van többszörösen szűrt levegővel,a súlytalanságon és az esetleges ütésállóságon kívül milyen extrém behatásoknak kell ellenállnia?..
Hat, ott van pl. a magasabb hattersugarzas.
Nem tesz pl. tul jot egy DRAM tartalmahak egy alfa reszecske...
Es, minel "modernebb" egy szamitastechnikai eszkoz, annal erzekenyebb ra.
Nem veletlenul hasznal a NASA meg ma is Intel 4040-es CPU-kat az urbeli beagyazott rendszerekhez.

2017.06.16. 20:19:40

A régi vicc megvan, amikor a szovjet csúcstechnológia megjelent? Egy ember egy óraméretű eszközzel tud számtalan ilyen feladatot ellátni, csak azt a bőrönd méretű akkumulátort nehéz cipelni a hátán.
süti beállítások módosítása