top pr-cikk oldal - marketing cikkek elhelyezése - laptop - notebook - tablet - google weblap top10 - táblagép - mobil számítógép -

Weblap - Top cikkek

Fuchsia OS: érkezik az Android-Chrome hibrid

2018. július 21. - laptopszerviz

A Google gőzerővel dolgozik az új szoftveren

google fuchsia osAz utóbbi időben, az okostelefonok megjelenése óta, egyre inkább elmosódik a határ a mobiltelefon és a számítógép között. A legújabb iPhone-ok és Samsungok már tabletként vagy asztali számítógépként is használhatók, egy egyszerű dokkoló segítségével. Az új laptopok billentyűzete levehető, így az tabletként is funkcionálhat, a legtöbb eszköz kijelzője érintésérzékelőt kap.

A hardvereszközök határai elmosódnak, így az operációs rendszerek, szoftverek funkciói és feladatai is átalakulnak. Az operációs rendszereket készítő vállalatok megpróbálnak cross-platform programokat készíteni, mely működnek az összes eszközön. A legjobb példa arra, hogy milyen nehéz megfelelő, minden eszközön használható szoftvert készíteni, a Microsoft cég Windows 8.1-e. Ennek az operációs rendszernek az lett volna a célja, hogy személyi számítógépen, laptopon, tableten és később okostelefonon is alkalmazható legyen.

Google Chrome OS

A Google keresőóriás először okostelefonokra készített operációs rendszert, később készítették el a laptopon használható változatot. A cég azért vágott bele a fejlesztésbe, hogy az egyedülállóan széles kínálatú Google App Market programjai minden platformon használhatók legyenek. A Chrome OS operációs rendszerrel kapható laptopok népszerűek, viszont nem hoztak átütő sikert.

google fuschia oeracios rendszerFuchsia OS

A Google stratégiája szerint, a legtöbb felhasználót akkor tudná elszippantani a konkurenciától, ha a saját fejlesztésű operációs rendszer a felhasználó valamennyi okos eszközön futna, és azokat egyetlen felhasználói fiókból kezelhetnék, az állományok bármikor, bárhonnan elérhetőek lennének.

Az Android és Chrome OS keresztezésén mintegy két éve kezdett el dolgozni a keresőóriás, az új operációs rendszer pedig a Fuchsia OS nevet kapta. (Nem lennénk meglepődve, ha más néven jelenne meg a szoftver.)

A Fuchsia rendszerre állna át a cég összes hardverje, tehát egy valódi multiplatform megoldásban gondolkodik a cég. Ennek az előnye az, hogy az okosotthonok összes eszköze problémamentesen tudna kommunikálni egymással, értelemszerűen a hardvergyártók többsége a Google rendszerét választaná, hiszen a vásárlók többsége valószínűleg az ismert felhasználói felületeket keresné.

A kiszivárgott információk szerint a következő három évben várhatóak az első Fuchsia OS-el működő laptopok és okostelefonok, 2023-ra pedig leáll az Android további fejlesztése.

Egy vadonatúj operációs rendszer, a Fuchsia OS: érkezik az Android-Chrome hibrid kialakításban. Néhány további témát szeretnénk olvasóin figyelmébe ajánlani: Fuchsia OS optimalizálása, google kereső, hardver szerviz, microsoft laptop javítása, szolgáltatás Budapesten, Windows telepítés.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr8414127177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása